Bilnex Yazılım Programlarında bir ürün için tek bir stok kartı açarak, açılan bu kart üzerinden birden fazla seri numarası takibi yapmanız mümkündür. Stoklarınızı program genelindeki tüm işlemlerde (sayım, stok giriş, çıkış, irsaliye, fatura vb.) seri numarasına göre takip edebilirsiniz.
Piyasada birçok sektörde seri numarası takibi yapılmaktadır. Bir ürünü seri numarası ile takip etmenin en temel gerekliliği bu ürünün gerçekten bizim tarafımızdan satılıp satılmadığı ve garanti süresinin takibidir. Şimdi Bilnex Programlarında bir ürünün seri numarası ile takibi için sırası ile yapılması gereken işlemleri anlatalım.
5- Diğer Bilgiler sekmesindeki Stok İzleme bölümünde "Seri Numarası" seçilerek kaydedilir.
Bu seçenek aktif edildikten sonra program genelindeki bütün evraklarda (Sayım, Stok Fişi, İrsaliye, Fatura, Fiş vb. ) seri numarası bazında takip edilecek stokun kodu ve miktarı girildikten sonra, otomatik olarak ürünün seri numaralarının girileceği bir pencere açılacaktır.
Bu pencerede miktar alanına girilen rakam kadar satır yer alır. Bu aşamada, girişi veya çıkış yapılan stokların her birine ait seri numarası ilgili satırlara girilir. Böylece tek bir stokun farklı seri numaralarıyla gerçekleşen hareketleri kayıtlara geçirilmiş olur.
Şimdi bu işlemi bir Satın alma faturası üzerinden örneklemeye çalışalım.
Programımızdaki
Satın Alma ve Talep \ işlemler \ Satın Alma Faturaları. \Satınalma Faturaları menüsüne girilir. Karşınıza gelen Satın alma Faturaları Listesinde
"Ekle"( Alt + E ) butonunu tıklayarak fatura girişi yapılmaya başlanır. Fatura üst bilgileri doldurulup işlem tipinde ilgili stok seçilerek miktar alanına gelinir stok miktarı girilip enter tuşuna basında Seri No ekranımız otomatik olarak açılır.
Bu ekranda birden çok yöntem ile Seri Numarası girişi yapabiliriz.
a- İlk Seri No alanına manuel olarak seri numarasını yazarak ilgili stokun girişini yapabiliriz.
b- İlk Seri No alanına barkod okuyucusu ile okutarak ilgili stokun girişini yapabiliriz.
c- İlk Seri No alanına seri numarasını girip çarpan kısmına değer girerek ilgili stokun girişini yapabiliriz.
d- İlk ve Son Seri No alanına değer girip ilgili stokun girişini yapabiliriz.
Programımızdaki Stok Yönetimi \ İşlemler \ Seri No Listesi menüsüne girilir. Açılan Formda seri numarası yazan alana ürünün seri numarası elle girilir ya da barkod okuyucu ile okutulur, sonrasında listele tuşuna basıldığı zaman bu ürünün hareketleri ekrana listelenecektir.
Bu ekranda cihazınkodu, adı, seri numarası, işlem tipi (satın alma, satış vb.) garanti süresi, garanti durumu, işlem tipi evrak numaraları ve daha birçok bilgi listelenmektedir. Bu ekran yardımı cihazın bize ait olup olmadığı bilgisi seri numarası ile hızlı bir şekilde kontrol edilebilir.
SERİ NUMARALI CİHAZ SATIŞI
Programımızdaki
Satış ve Pazarlama \ İşlemler \ Satış Faturaları. \ Satış Faturaları menüsüne girilir. Karşınıza gelen Satış Faturaları Listesinde
"Ekle"( Alt + E ) butonunu tıklatarak fatura girişi yapılmaya başlanır. Fatura üst bilgileri doldurulup işlem tipinde ilgili stok seçilerek miktar alanına değer girilip enter tuşuna basında Seri Numarası ekranımız otomatik olarak açılır.
Yine açılan bu ekranımızda da satın alma faturaları ekranında olduğu gibi birden çok yöntem ile Seri Numarası çıkışı yapabiliriz.
a- Seri Numarası Seç alanına seri numarası yazarak ya da barkod okuyucusu ile okutarak ilgili ürünün çıkışı yapılabilir.
b- Birden çok satılan ürünümüz var ise ve bu ürünlerin seri numaraları artarak devam ediyorsa, açılan penceremizdeki İlk Seri No - Son Seri No alanına değerler girilerek ilgili ürünlerin çıkışlarını yapılabiliriz.
Örneğin: İlk Seri No 10001 Son Seri No 10004 Aralığı yazılıp Girilen Aralığı Seç dediğimizde seri numaralarımızın otomatik olarak seçildiğini göreceğiz.
c- Seri No penceremizdeki ürünlerin seri numaraları fare yardımı ile kutucuklar işaretlenerek ilgili ürünlerin çıkışını yapabiliriz.
Programımızdaki
Stok ve Depo Yönetimi \ İşlemler \ Seri No Listesi Seri Numarası İzleme ekranımızda giriş ve çıkışı yapılmış olan ürünümüzün hangi satıcı firmadan ne zaman alındığı, Müşteriye ne zaman satıldığı ve cihazın garanti durumunu görebiliyoruz.
Bunları Biliyor musunuz?
Stoklarınızın garanti süreleri bir yıldan fazla bir zaman dilimini kapsıyorsa, bu sürenin ürün kartına otomatik olarak getirilmesini sağlayabilirsiniz. Bunun için
Stok ve Depo Yönetimi \ Tanımlar \ Stok kartları seçilen stok kartının içinde
5- Diğer Bilgiler sekmesindeki Stok İzleme bölümünde Garanti Süresi Gün alanına ürünümüzün garanti süresini (Gün) olarak yazıyoruz. Seri No Listemiz deki Garanti Durumu - Garanti Süresi - Kalan Garanti Süresi Bu alanların ekranımızda yer almasının amacı Tamir servis merkezi yönetimimizde bakıma gelen cihazlar için kullanılacak yedek parçaların seri numaralarının girilmesi, bu yedek parçaların garanti kapsamında olup olmadığı, eğer garanti kapsamında ise garantinin başlama ve bitiş sürelerinin izlenebilmesidir.
NOT: Yukarıda kısaca seri numaralı bir stok kartının alış ve satış faturaları ile sisteme giriş ve çıkışları ile ilgili işlemleri anlatmaya çalıştık. Yukarıda satın alma ve satış faturalarında anlattığımız işlemler aynı şekilde stok giriş fişleri, stok çıkış fişleri satın alma irsaliyeleri, satış irsaliyeleri, sayım fişleri içinde geçerlidir.
El terminali modülünu kullanan müşterilerimiz de yine aynı şekilde el terminali programımız Mobilnex üzerinde de seri numarası takibini aynı şekilde kullanabilirler.
Seri numarası ile stok kartı takibi nasıl yapılır. Seri No Listesi. Cihaz Seri Numarası Takibi. Seri numarasına göre cihaz takibi. Seri numarasından garanti takibi işlemleri. Seri numarasından cihaz bulma. Satış faturasında seri numarası girişi. Seri numaralı sayım işlemleri.