Genel Muhasebe Parametreleri
            Genel Muhasebe Parametreleri
            Genel Muhasebe Parametreleri muhasebe fişleri ile ilgili bir takım parametrelerin tanımlandığı bölümdür.
 graphic
 
            Hesap Kodu Maskesi : Tanımlanan muhsebe hesaplarının belirli bir yapıda tanımlanması ve fiş girişlerinde kırılım arasındaki noktanın program tarafından otomatik yazılması gibi işlere yarayan bir parametredir.
Yukarda da yazıldığı gibi; R : Rakamı , H : Harfi , K : Rakam veya Harfi ifade etmektedir. Yukardaki örnek maskede; hesap kodunun ilk 3 karakteri RAKAM, sonraki 2 karakteri HARF YADA RAKAM, son 3 karakteri ise RAKAM olmak zorundadır. Kullanıcı bu tanımlamanın dışına çıkamaz.
Mesela yukardaki tanımlamada hesap planında 120.01.A01 koduyla bir hesap tanımlamanıza program izin vermeyecektir. böyle bir hesap tanımlamak için Hesap Kodu Maskesi = RRR.KK.KRR olmalıdır.
 
            Hesabın Çalışma Şekline Ters İşlemde uyar : Muhasebe Hesap Kartında belirlenen Çalışma Şekli parametresine göre ters kayıt edilen işlemle ilgili sizi uyaran bir parametredir.
 
graphic
 
Yukardaki resimde olduğu gibi 600 - Yurt İçi Satışlar hesabı çalışma şekli "Alacak" olarak belirlenmiştir.
 
"Hesabın Çalışma Şekline Ters İşlemde uyar" parametresi aktif ise  600 hesabına Borç kayıt edilmeye çalışıldığında aşağıdaki gibi uyarı penceresi gelecektir.
 
graphic
 
Bu parametre uyarı niteliğinde olup Tamam tıklayarak işleme kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.