Toplu Barkod Oluşturma
                                                                                             
 
         Tanımlı olan stok kartlarına toplu barkod oluşturmak için kullanılan bu formda barkodu oluşturulacak stoklar için filtreleme parametrelerini kullanılmalıdır.
 
 
         "İlk Stok Kodu" bölmesine "F10" kısayolu veya  simgesine tıklayarak stok listesine ulaşabilir, barkod oluşturacağınız başlangıç stoku seçin. Ardından "Son Stok Kodu" bölmesine gelerek aynı işlem ile stok listesine ulaşıp barkod oluşturacağınız bitiş stok kodunu seçmiş olursunuz.
 
 
         Aynı işlemleri daha detaylı olarak Ana Grup tanımlı ise "İlk Anagrup Kodu" ve "Son Anagrup Kodu" ile de yapabilirsiniz.
 
         Bu filtreleme kriterlerinde iki aralık geçerlidir. Örneğin ilk kodu "001", son kodu "010" seçildiği takdirde program stok kodları ve/veya anagrup kodu "001" ve "010" dahil olmak üzere iki stok arasındaki tüm stok kartlarını ve/veya anagrupları barkod oluşturma işlemine dahil edecektir.
 
 
         "Özel Kod 1" bölmesi; Stoklarınıza özel kod tanımladıysanız buradan seçerek barkod oluşturabilirsiniz. Özel kodlar için stok kartlarındaki "Özel Kodlar" sekmesinden ulaşabilirsiniz. "Barkodu Olmayanlar" kutucuğunu işaretlerseniz yalnızca barkodsuz ürünlere otomatik barkod atayacaktır.
 
 
         "Başlangıç" bölmesiyle oluşturulacak barkodların başlangıç değerlerini belirleyebilirsiniz. Yukarıdaki örnekte oluşan bütün barkodlar Türkiye Ean kodu olarak atanan 868/869 ile başlar ancak bunu değiştirmek mümkün. Barkod tipi olarak "EAN13" ve "EAN8" seçerek barkodlarınızın 13 veya 8 karakterli oluşturulmasını sağlayabilirsiniz.
 
         Gerekli kriterler verildikten sonra "Oluştur" butonuna tıklayarak barkodların oluşturulması sağlanacaktır. Oluşturulan barkodları stok kartlarında Barkod Tanımları sekmesinden inceleyebilirsiniz.