Bilnex E-Ticaret

Bilnex Yazılım ticari uygulamalarına tam entegreli B2C ve B2B çözümleri üretmektedir. 

İster kapalı devre bir bayi portali, isterseniz de bir e-Ticaret sitesi veya her ikisi de bir arada bir internet sitesi bunların tamamını paket halinde ve her bir adımında Bilnex Ticari Programı ile tam bir uyum içinde kullanabilirsiniz. Bu işlemlerin nasıl yapıldığını ve daha detaylı bilgiyi aşağıda sizlere anlatmaya çalışacağız. 

 

Öncelikle B2C (Firmadan Tüketiciye) yani e-Ticaret kısmını anlatalım;

 

      ANASAYFA

Admin panelimizin sağ üst köşesinde bulunan butonlardan yapabildiğimiz işlemler şu şekildedir;

 

  • Web sitesine yönlendirir.  ( Kırmızı Ok )
  • Gelen mesajları gördüğümüz ekrana yönlendirir. ( Yeşil Ok )
  • Gelen siparişlerin bildirimlerini gösterir. ( Mavi Ok )
  • Kullanıcı bilgilerinizi gördüğünüz veya çıkış yaptığız ekrana yönlendirir. ( Siyah Ok )

     Ekranın sol tarafında admin panelinde bulunan ana menülerin hepsini görebilirsiniz. Altında ise lisans bilgileriniz mevcuttur. 

 

 Anasayfanın orta kısmında gelen mailleriniz ve gelen siparişleriniz yeniden eskiye şeklinde sıralanır.

 

   

 

 

Anasayfanın yapısı bu şekilde basit ve sade olup kullanımı kolaydır.

Ürün Listesi

E-Ticaret sitenizde bulunan bütün ürünleri görüntülediğiniz ve ürünlerle ilgili yaptığınız her işlem bu menü altında bulunur. O işlemleri anlatmak gerekirse;

Filtrele genel olarak bütün ürünlerinlerinizde arama yapar. Ürünü kodu veya adı ile aratarak bulabilirsiniz.

Eğer Bilnex Replikasyon uygulaması ile Bilnex Ticari programından ürünlerinizi e-ticaret sitesine aktarıyor iseniz, programdan Web'de Yayınla tikini kaldırmanız gerekiyor. Aksi takdirde Replikasyon programı ürünü tekrar aktarıcaktır.

Ürünün genel ayarlarını yaptığınız Güncelle butonunun detaylarına girmek gerekirse;

Eğer ürününüzü e-Ticaret Replikasyon uygulaması ile e-Ticaret sitenize aktarıyor iseniz program burdaki bilgilerin çoğunu giricektir, ama eğer Replikasyon uygulamasını kullanmıyorsanız bu bilgileri sizin girmeniz gerekiyor. " * " ile gösterilen alanlar zorunlu alanlardır bu alanları doldurmanız gereklidir. Adı alanı ürünün e-Ticaret sitenizdeki adıdır.

Adı 2 alanı zorunlu değildir isterseniz yazabilirsiniz.

Kategori Listesinden ürünü bağlamak istediğiniz kategoriyi seçebilirsiniz. Eğer ürününüzü birden fazla kategoriye bağlamak istiyorsanız Benzer Kategori Listesinden diğer kategoriyi seçip o iki kategoride görünmesini sağlayabilirsiniz.

Genel sekmesinden ürünün içeriği ile ilgili ayarları yapabilirsiniz. Eğer replikasyon uygulamasını kullanıyorsanız buradaki bilgileri programa girmeniz dahilinde replikasyon uygulaması bu bilgileri dolduracaktır.

Ayarlar sekmesi muhtemelen en çok kullanıcağınız sekmedir. Yeni Ürün ve Yeni Ürün Kategorisi bu ürünü anasayfa bulunan Yeni Ürünler altında gösterir. ( Hem Yeni Ürün hemde Yeni ürün Kategorisi Aktif durumda olmak zorundadır aksi takdirde ürün orada gözükmeyecektir. ) İndirimli Ürün, Özel Ürün ve Kampanyalı Ürün içinde aynı durum geçerlidir.

Stok Durumu aktif ise e-Ticaret sitesinde ürünün sayfasına gittiğinizde ürünün stok miktarını gösterir. Eğer stok durumunu pasife çekerseniz sadece stokta var olarak gözükücektir.

Günün Ürünü Aktif ise o ürün Günün Ürünü bölümünde gözükür.

Vitrin Ürünü Aktif ise o ürün Vitrin Ürünü bölümünde gözükür.

Ücretsiz Kargo bu üründe kargo ücretsiz mi değil mi onu gösterir.

Durum ürünün e-Ticaret sitesinde gözüküp gözükmemesidir. Eğer ürünün durumu Aktif ise bu ürün e-Ticaret sitesinde gözükür, Pasife çekerseniz ürün e-Ticaret sitesinden kalkar.

Tedarik Edilebilir bu ürün tedarik edilebilir mi edilemez mi onu belirtmek için kullanılır.

Fiyat sekmesinde ürünün 5 satış ve 1 alış fiyatını ayarladığımız ekrandır. Yine eğer e-Ticaret replikasyon uygulamasını kullanıyor iseniz Bilnex programına girdğiniz 5 satış ve 1 alış fiyatı buraya gelicektir.

Seo sekmesi Google aramaları ile ilgilidir. Eğer seo alanı boş ise bir kereliğine Kelimeleri Doldur demeniz yeterlidir. Eğer ek kelime eklemek isterseniz Keywords alanına orada yazıldığı şekilde sıralaya bilirsiniz.

Özel tanımlar sekmesinde bir işlem yapmanıza gerek yoktur.

Açıklamalar ürünün e-Ticaret sitesinde gözükecek olan açıklamasıdır. Açıklama kısmı HTML kodlarına da uyumludur.

Resimler ürün resimlerini eklediğiniz sekmedir. Çoklu sayıda dosya seçerek yükleme yapabilirsiniz. Resmin altındaki Manşet Resmi Yap butonu o resmi ürünün manşet resmi yaparak e-Ticaret sitesinde o resmin gözükmesini sağlar.

     Varyasyonlar,

Renk, beden gibi varyasyonları ürüne burdan ekleyebilirsiniz. ( Lacivert Ok )

     Benzer Ürünler Listesi,

Benzer Ürünler altına eklemek istediğiniz ürünleri seçtiğiniz zaman eklenicektir.

Eklediğiniz ürünler bu şekilde sayfanın alt kısmında gözükür.

Ürün Resimleri

Sadece resim eklemek veya silmek istiyorsanız bunu Ürün Resimleri altından yapabilirsiniz.

İşlemlerden Resimler dedikten sonra yüklemek istediğiniz resimleri seçip yükleyebilir veya zaten yüklü olan resimleri seçip silebilirsiniz.

Ürün Fiyat Listesi

Ürünlerinizin 5 satış veya 1 alış fiyatını değiştirmek istiyorsanız bu menü altından yapabilirsiniz. İşlemler > Düzelt diyerek değiştirme işleminizi yapabilirisiniz.