Depo Şişe Takibi

       Bu uygulama otellerdeki pahalı ürün grubunda olan içeceklerin takip edilmesi talebi üzerine kurgulanmıştır. Uygulama biçimini özetlemek gerekirse; öncelikle stok kartlarının seri no bazında takibe açılması gerekir çünkü işlem aşamalarının tamamında stokların seri nosu üzerinden hareket edilmektedir. Stoklar ana depoya girişi yapılır ve tüketim yerlerine yani şube depolara çıkışı yapılır. (Bu işlem gerek el terminalleri gerekse de kablosuz barkod okuyucu ile pc üzerinden yapılabilir.) Depolarda tüketilen veya fireye çıkan her bir ürün için el terminalleri üzerinden tüketim fişi şeklinde işleme alınması gerekir. Aksi halde tüketilmeyen ürün şube depoda bekleyen ürün olarak görünecektir. Yani şubeden imhaya gelen boş şişelerin programda da işaretlenmesi işlemi yapılmaktadır. Kırılan veya başka bir şekilde serisine ulaşılamayan stoklar içinde başkaca işlemler yapmak gerekmektedir.

Sistemin çalışma mantığını yukarda anlatmaya çalıştık, daha detaylı anladım için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.