Tevkifat Tanımları
          Tevkifat Tanımları
            Hali hazırda kullanılmakta olan tevkifat türleri sistemde tanımlı bulunmaktadır. Alış faturasında ya da satış faturasında kullanılan tevkifat hesaplamalarının oranlarına müdahale edilebildiği gibi diğer alanlarıda değiştirilebilmektedir. Yeni eklenen tevkifat türleri program güncellendikçe sisteme otomatik yüklenecektir, fakat bu tanımlama kullanıcı tarafından da yapılabilir.
 
graphic
 
            Tevkifat tanımlarına girdiğinizde tanımlı tevkifatların listesi gelecektir. Yeni kayıt girmek için Alt + E tuşlarını, mevcut kayıtta düzeltme yapmak için Alt + Z tuşlarını kullanabilirsiniz.
 
            Sıra Numarası: Sıradaki numara yazınız.
 
            Açıklama: Tevkifat açıklaması yazılmalıdır. Evraklarda tevkifat seçiminde bu ad görüneceğinden oranda yazılırsa faydalı olacaktır.
 
            Çarpma İşlemi: Fatura KDV tutarını bölme işleminde yazılan değere böldükten sonra çarpma işlemine yazılan değer ile de çarpılarak tevkifat tutarı hesaplanacaktır.
 
            Bölme İşlemi: Fatura KDV tutarını bölme işleminde yazılan değere böldükten sonra çarpma işlemine yazılan değer ile de çarpılarak tevkifat tutarı hesaplanacaktır.
 
            Alış Muhasebe Kodu:  Muhasebe entegrasyonu kullananıyorsanız, tevkifatlı alış faturalarınızda tevkifat tutarının entegre edileceği muhasebe hesap kodu F10 tuşu yardımıyla seçilmelidir.
 
graphic
 
                        Satış Muhasebe Kodu: Muhasebe entegrasyonu kullananıyorsanız, tevkifatlı alış faturalarınızda tevkifat tutarının entegre edileceği muhasebe hesap kodu F10 tuşu yardımıyla seçilmelidir.