Stokların Gönderimi
            Stokların Gönderimi
            IBM Pos kasalara stok ( ürün isimleri, fiyatlar, KDV oranları, barkodları vs. ) bilgilerinin gönderilmesi için Stokların Gönderimi seçeneği kullanılmaktadır.
 
Stok gönderimi yaparken tüm stokları gönderebileceğiniz gibi sadece yeni eklenenleri, değişiklik yapılanları yada fiyatı değişenleri gibi filtrelerle gönderim süresini asgariye indirebilirsiniz.
 
graphic
 
            Satış fiyatları arasında perakende satış fiyatı olarak hangisi kullanılıyor ise o fiyat seçilerek gönderilir. Genellikle pos kasalara tek bir fiyat gönderilmektedir. Fakat farklı satış koşullarında farklı fiyatların uygulanması gibi durumlarda birden fazla fiyatın gönderilmesi de gerekebilir. Mesela nakit satışlarda 1. Satış Fiyatı üzerinden, kredi kartlı satışlarda 2. Satış Fiyatı üzerinden hesaplatmak mümkündür.
 
Tüm Fiyatları Gönder: Hiç bir kritere bakmadan stokların tamamını IBM pos kasaya gönderir.
 
Yeni Eklenenleri Gönder: Sadece yeni tanımlanmış olan stok kartlarını gönderir. (*)
 
Değiştrilenleri Gönder: Herhangi bir alanında değişiklik yapılmış olan stok kartlarını gönderir. (*)
 
Fiyatı Değişenleri Gönder: Sadece fiyatı değiştirilmiş olan stok kartlarını gönderir. (*)
 
 
* Bu seçeneklerin hepsi "Kayıt Bilgilerini Sıfırla" parametresine bağlı olarak çalışmaktadır. Onun için "Kayıt Bilgilerini Sıfırla" parametresi açıklamasını inceleyiniz.
 
Kayıt Bilgilerini Sıfırla: Bilnex programı yeni eklenenler, değiştirilenler ve fiyatı değiştirilenlerle ilgili bir kayıt tutmaktadır. Yani yeni eklenenleri yeni eklendi, değişiklik yapılanları da değiştirildi diye işaretlemektedir. Bu bilgilerin Pos kasaya gönderildikçe sıfırlanması gerekir. Çünkü yeni eklenen bir stok kartı Pos kasaya gönderildikten sonra artık yeni olma özelliğini yitirmiş demektir. Eğer bu seçenek işaretlenmiş ise stoklardaki yeni, değişti gibi bilgilerde sıfırlanmış yani eski stok olarak işaretlenmiş olacaktır.
 
 
İlk Kod & Son Kod: Sadece belirli bir aralıktaki stokları IBM Pos kasaya göndermek için kullanılmaktadır.