Satışların Alınması
            Satışların Alınması
            IBM Pos kasalar ile yapılan perakende satışların Bilnex programına satış faturası olarak aktarılması için "Satışların Alınması" seçeneği kullanılmaktadır. Satışların Bilnex'e aktarılmasından önce birtakım ön değerlerin yazılmış olması gerekir. Bunlar oluşturulacak olan satış faturasının depo bilgisi, evrak seri numarası, hangi cariye yazılacağı gibi bilgilerdir.
 
graphic
 
            Pos Kasayı Seçim: Hangi kasanın satışlarını aktarmak istiyorsanız. F10 tuşu ile daha önceden tanımlanmış olan kasalar arasından seçiniz. Tek Pos kasa ile çalışan işletmeler için her defasında kasa seçimini ortadan kaldırmak için "Varsayılan Olarak Ata" seçeneği ilava edilmiştir. Bu butonu tıkladığınızda artık hangi pos kasa seçilmiş ise varsayılan olarak atanacaktır.
 
            Pos Modeli : Seçmiş olduğunuz Pos Kasa tanımındaki model numarası otomatik olarak bu alana gelecektir. Değişiklik yapmak için Pos Kasa Tanımları bölümünü inceleyiniz.
 
            Gelen Veri Klasörü : Satış bilgilerini içeren dosyanın bulunduğu yol bu alana yazılmaktadır. Bu bölüme direk müdehale edilememektedir. Değişiklik yapmak için Pos Kasa Tanımlarını inceleyiniz.
 
            Alınacak Dosya : Bu bölümde IBM Pos tarafından oluşturulan GTF uzantılı dosyanın seçilmesi gerekir. Bu dosya satış bilgilerini içermektedir. Hangi tarihin satışlarını aktarmak istiyorsanız ilgili dosyayı F10 tuşu yada graphic butonunu tıklayarak seçiniz.
 
            Satışları Al & Tahsilatları Al : Satışları ve Tahsilatlar farklı zamanlarda alabilirsiniz. Hangisini almak istiyorsanız işaretleyiniz.
 
            Kasa No : Seçilen kasanın numarası bu alana otomatik gelmektedir.
            
            Cari Kodu : Satış faturasının hangi cariye yapılacağı bilgisi burada görünür. Seçilen Pos kasada tanımlı olan cari otomatik olarak gelecektir. Değişiklik yapmak için Pos Kasa Tanımlarınıinceleyiniz.
 
            Çıkış Deposu : Satış hangi depodan düşüleceği gösterilmektedir. Seçilen Pos kasada tanımlı olan Depo otomatik olarak gelecektir. Değişiklik yapmak için Pos Kasa Tanımlarınıinceleyiniz.
 
            Departmanı : Satış faturasının hangi departmana ait olduğu belirlenmektedir. Seçilen Pos kasada tanımlanmış olan Departman otomatik olarak gelecektir. Değişiklik yapmak için Pos Kasa Tanımlarınıinceleyiniz.
 
            Fatura Seri & Tahsilat Seri : Pos kasada tanımlarından otomatik olarak gelecektir. Değişiklik yapmak için Pos Kasa Tanımlarınıinceleyiniz.
 
            Tanımsız Stoklar : Bir şekilde Pos kasada tanımlı olup, Bilnex programında tanımlı olmayan stoklar var ise aktarım esnasında bu stoklar çeşitli hatalara sebep olabilmektedir. Bu gibi durumlarda Bilnex programında tanımlanmış bir tampon stok kartına aktarımı sağlanmaktadır.
 
graphic
 
Varsayılan olarak pos kasa tanımlarından gelmektedir, fakat her aktarıma özel değişiklik yapılabilmektedir. Bunun için F10 kayıt seçim tuşunu kullanınız.