Stok Bilgileri Gönderimi
            Stok Bilgileri Gönderimi
            Hugin Alpha serisi yazarkasanızın satış yapabilmesi için öncelikle Bilnex'te tanımlı olan stoklarınızın kasaya aktarılmış olması gerekmektedir. Stok bilgilerinin yazarakasaya aktarılması için bu ekran kullanılmaktadır.
 
            Stok Satış Bilgilerini Sil: Yazarkasadaki bütün satış bilgilerini siler.
 
            Tüm Stok Bilgilerini Sil: Yazarkasadaki bütün stok bilgilerini siler.
            
            İlk Stok : Yazarkasaya belirli bir aralıktaki stokları göndermek için kullanılır. Gönderilmek istenenen aralığın başlangıcını belirlemek için F10 tuşuna basın ve ilgili stoku seçiniz.
 
            Son Stok: Yazarkasaya belirli bir aralıktaki stokları göndermek için kullanılır. Gönderilmek istenenen aralığın bitiş stokunu belirlemek için F10 tuşuna basın ve ilgili stoku seçiniz.
 
graphic
 
            Yeni Eklenenleri Gönder : Sadece Bilnexe yeni tanımlanmış olan stoklar gönderilir.
 
            Değiştirilenleri Gönder : Sadece üzerinde herhangi bir değişiklik yapılan stoklar gönderilir.
 
            Fiyatı Değişenleri Gönder : Sadece fiyatı değiştirilen stoklar yazarkasaya gönderilir.
 
            Kayıt Bilgilerini Sıfırla: Bu seçenek işaretlenerek gönderildiğinde, stok tanımlarındaki yeni stok, değişiklik yapıldı ve fiyatı değiştirildi bilgileri sıfırlanacaktır. Yani program hangi stok yeni açıldı, hangisinde değişklik yapıdı, hangisinin fiyatı değişti bilemeyecektir. Gönderimlerde duruma göre bu seçenek işaretlenmelidir. Aksi halde mesela; yeni tanımlanan stokları sürekli yeni tanımlanmış gibi işlem yapacaktır.
 
            Fiyat Numarası: Stok kartındaki satış fiyatlarının hangisi gönderilecekse ilgili fiyat numarası seçilmelidir. Mesela perakende satış fiyatı için 1 numaralı fiyat kullanılıyor ise burada 1 seçilmelidir.
 
            Gönderilecek Bilgi Türü: Bu alanda da yine hangi stoklar gönderilmek isteniyor ise seçilmelidir.
 
            Yukardaki tanımlamalar yapıldığında Gönder / Al butonunu tıklayarak stokların yazarkasaya gönderilmesini sağlayabilirsiniz.
 
 
Not: Yazarkasada satış bilgisi var ise stok gönderimi yapılamayacaktır. Yazarkasadaki satışlar alındıktan ve aşağıdaki işlemler yapıldıktan sonra stok gönderimi yapılabilecektir.
 
Anahtar Z konumundayken;
            1 tuşuna basıp sonra  Ara Toplam tuşuna basın: Z raporu alacaktır.
            50 tuşuna basıp sonra Ara Toplam tuşuna basın: PLU Set Raporu alacaktır.