Bloke Kredi Kartlarının Tahsilatı
          Tahsil edilen kredi kartlarının hesaba geçmeyen bankada bekleyen (bloke) kredi kartı tutarlarının Kredi Kartı hesabından Mevduat hesabına aktarılması ve kredi kartı işleminden kaynaklanan komisyon tutarlarının giderleştirilmesi işlemleri için Bloke Kredi Kartlarının Tahsilatı kullanılmaktadır. Daha önce bu alanı kullanmadıysanız öncelikle Kredi Kartı tanımları ve sözleşmelerini incelemeniz tavsiye edilir.
 
graphic
 
 
Kredi kartı tahsilatı evrakının temel amacı banka hesabına geçen rakamların ve komisyon tutarlarının doğruluğunu kontrol etmek ve ilgili hesapların işlem göremesini sağlamaktır. Dolayısıyla banka raporu ile karşılatırılarak doğrulanan tahsilatlar CTRL tuşuna basarak fare ile tek tek seçilmesi ve sadece seçilenlerin işleme dahil edilmesi sağlanmıştır. Yada Toplam Tutar doğru ise Tümünü Oluştur seçeneği ile tüm tahsilatların mevduata aktarılması sağlanabilir.
 
 
            İlk Tarih mali yılın ilk günü son tarih günün tarihi olarak otomatik gelecektir. Son tarihe Blokajın bittiği tarih yazılmalıdır. İlk Banka ve Son Banka seçilerek bankalar tek tek incelenebilir.
 
 
Seçili Kayıtları Oluştur veya Tümünü Oluştur butonlarını tıkladıktan sonra oluşan Virman Dekontu aşağıda bir örnek uygulama ile anlatılmaya çalışılmıştır.
 
graphic
 
CTRL tuşuna basarak tahsilat ve komisyon tutarını fare ile seçtikten sonra Seçili Kayıtları Oluştur butonu tıklanır.
 
graphic
 
graphic
 
Kredi Kartı Tahsilatı ile oluşan evrak yukardaki şekillerde açıklanmaya çalışılmıştır. Yine Bloke Kredi Kartlarının Tahsilatı işleminin Muhasebe fişide aşağıdaki gibidir.
 
graphic