Toplu Müstahsil Makbuzu Oluşturma

Toplu Müstahsil Makbuzu Oluşturma bölümünde; Ürün Alım Girişleri parametrelerinden girmiş olduğunuz ürünleri listeleyerek makbuz oluşturabilirsiniz. Ürün Alım Girişleri için tıklayınız

 

 

         Ürün Alım Girişleri'nden girmiş olduğunuz ürünlerin giriş tarih aralıklarını seçerek tarih bazında filtreleme yapabilirsiniz.

 

         Filtreleme işlemini Cari bazında da yapmanız mümkün. Yapmanız gereken tek şey; buradan "F10" menüsü ile cari seçerek kodlarının aralıklarını verebilirsiniz. Tek cari için aynı kodu 2 kez girmeniz yeterli olacaktır.

 

         Filtreleme işlemini gerçekleştirdikten sonra sağ tarafta bulunan "Listele" seçeneği ile filtrelemeye uygun ürünlerinizi aşağıda liste olarak görebilirsiniz.

         Bu alandan filtrelenen ürünlerin hangi cariye ait olduğunu, stok adını birim türünü, miktarını fiyat ve toplam tutarını görebilirsiniz. Bu alanda değişiklik yapılamaz.

         Evrak Tarihi ile makbuzu oluşturduğunuz tarihi girebilirsiniz, değişiklik yapılabilir.

 

         Makbuz üzerinde yazılı bir seri numaranız var ise onu yazabilir, veya farklı bir seri numarası yazabilirsiniz. Listelenen ürünlerin tümüne aynı evrak serisi verileceği unutulmamalıdır.

 

 

         Son işlem olarak  seçeneği ile makbuzları toplu bir biçimde ekleyebilirsiniz. Bunları Müstahsil Makbuzu bölümündeki listeden görebilir, silebilir veya değişiklik yapabilirsiniz.