Satınalma Siparişleri Kapama / Onaylama

 

         Sipariş işlemlerinin onaylanması; sorumlu kişilerin kontrolünden geçtikten sonra (sevkiyatların yapılması) irsaliye ya da faturaya aktarılması işlemi için kullanılır. Siparişi kapatarak faturaya veya irsaliyeye aktarmalısınız. 

Bu menüden tarih aralığını ayarlayarak sipariş listesini ayrıntılı olarak filtreleyebilirsiniz. Durumu bölümünden tamamlanan, kapatılan ve açıkta bulunan siparişleri seçerek sipariş listelemeniz de mümkündür. Onay bölümü ile onaylanan ve onaylanmayan olarak ayırabilir, çoklu onay bölümü ile onaylanan siparişleri listeleyebilirsiniz.

 

 

 

 Şube, Depo ve Cari Kodunu girebilir, Proje Personel ve Departman ile daha detaylı filtrelemeniz mümkündür.

 

 

 

 

Ana Grup tanımlı ise seçebilir, Alt Grup olarak filtrelemeyi daha ayrıntılı bir biçimde gerçekleştirebilirsiniz. "Listele" seçeneği ile filtrelemiş olduğunuz değerlere ilişkin siparişler al bölmede listelenecektir.

 

 

        

 

        Siparişler üzerinde sağ tıklayarak seçmiş olduğunuz sipariş satırını kapatabilir, tekrar açabilir, onaylayabilir ve onayını kaldırabilirsiniz. Siparişleri rezerve edebilir daha önceden rezerve ettiğiniz rezerveyi kalıdırmanız mümkün. Seçilen siparişleri yazdırabilirsiniz. Depolardaki stok miktarlarını izleyebilirsiniz. Cari Bakiye Listesi ile carilerin mevcut bakiyesini görüntüleyebilirsiniz. Listeyi tümden yazdırabilir, excel formatlarına aktarabilir, veya not defteri olarak açabilirsiniz.

 

 

 

          Gruplamayı açarak istediğiniz fitlre kolonunu "Gruplamak istediğiniz kolonu buraya sürükleyiniz" bölümüne atabilirsiniz. "Filtrelemeyi Aç" diyerek siparişleri filtre yolu ile bulabilirsiniz. Alt+N tuşu ile siparişi inceleyebilir Alt+Z ile Siparişi tekrar düzenleyebilirsiniz. Önceden tanımlamış olduğunuz kodları Özel Kod Girişi bölümünden açabilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Sipariş Onayı kolonu ile onaylanmış olan siparişlerdeki tik işaretini görebilirsiniz. Hemen sağ tarafında bulunan Sipariş Onayı Onay Tarihi ile siparişin ne zaman onaylandığını görmeniz mümkündür.