Sipariş Onaylama İşlemleri
          Sipariş Onaylama İşlemleri
          Sipariş işlemlerinin onaylaması; sorumlu kişilerin kontrolünden geçtikten sonra (sevkiyatlarının yapılması) irsaliye ya da faturaya aktarılması işlemi için kullanılmaktadır. Hiyerarşik yapı olarak müşteri siparişi verdiği anda satış personeli tarafından programa girişi yapılır. Satış yöneticisi girilen siparişleri kontrol ettikten sonra siparişi onaylar ve istenirse anca onaylanan siparişler İrsaliye & Faturaya aktarılabilecektir.
          
graphic
 
            Üst bölümde belirlenen kriterlere göre sipariler ekranda listelecektir. Ekrana gelen listeden Ctrl + A ile toplu seçebilir, tüm seçimi kaldırmak içinde Ctrl + Z tuşlarını kullanabilirsiniz. Fare ile aralıklı seçmek içinde Ctrl tuşuna basarken farenin sağ tuşu ile seçim yapmak mümkündür.
Alt bölümde yer alan "Seçili Kayıtları Onayla" butonu tıklanarak işlem gerçekleştirilmiş olur. Tüm bu işlemlerin tersi yani onaylananların onayını iptal etmek için de "Seçili Kayıtların Onayını Kaldır" kullanılır.
 
Not : Onaylanmayan siparişlerin İrsaliye ve Faturaya aktarılmasını engelleyebilirsiniz. Bunun için Sistem - Genel Tanımlar - Ticari Parametreler açılır.
 
graphic
 
Burada Sipariş sekmesinde
 
graphic
 
"Onaylanmayan Sipariş, İrsaliye ve Faturaya Aktarılmasın" seçeneği işaretlenir.