İthalat Masraf Virmanları

         İthalat Masraf Virmanları ile masraf virmanlarını buradan girebilirsiniz. Daha önceden girmiş olduğunuz masraf ve ithalat faturalarının maliyet dağıtımını yaparak virman dekontuna ekleyebilirsiniz. Yeni bir virman oluşturmak istediğinizde evrakın sol üst köşesinde bulunan fiş işlemleri bölümünden virmana girilen satırlarda düzenleme yapabilirsiniz.

 Bakiye Eşitle(F5) seçeneği ile virmana girmiş olduğunuz stokun masraflara dağıtımını yaparak borç-alacak farkını kapatmayı sağlar. Farklı bir menüye ihtiyaç duyulmadan F5 tuşuna basıldığı takdirde işlemi gerçekleştirecektir.

 

 Bu seçenek ile ithal edilen ürünlerinin ithalat masraflarına dağıtımını uygulayabilirsiniz.
 
 
 
 
 
 
 
         Buradan İthalat Kartı'nı seçerek ithalat kartı ile ilişkili masraflar ve stoklar listelenir. Listelenen satırlarda renkli olan bölümlerde değişiklik yapılamaz, bunun için ithalat masraf faturalarından ve ithalat faturalarından değişiklik yapmanız gerekmektedir. Son kolonda bulunan Dağıtılacak Masraf ve Dağıtılacak stokların dağıtım miktarını değiştirebilirsiniz.Miktar otomatik olarak dağıtılmıştır fakat değişiklik yapılabilir. Son işlem olarak İthalat Masraf Dağıtım Uygula seçeneği ile dağıtımı onaylayabilirsiniz.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
         Bu kısımdan Evraklarınıza Seri numarası atayabilir, sıra numarasını değiştirebilirsiniz. Virman tarihini değiştirebilmeniz de mümkün. İthalat Virmanı'na herhangi bir açıklama ekleyerek virmanlarınızı daha kolay bulabilirsiniz. İthalat Kartı bölümü ile İthalat Kartı seçip İthalat Kartı ile ilgili masraf ve stokları girebilir, virmanını oluşturabilirsiniz.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
         Bir projeyle ilgili bir ithalat ise projeyi seçebilirsiniz. Detaylandırmak için Departman ve Personel seçimi de mevcut. Bu menülerde "F10" kullanarak işlem kolaylığı sağlayabilirsiniz.
 
 
 
 
 
 
         İthalat Masraf Dağıtımı Uygula dedikten sonra stokların fiyatları masraflara dağıtılarak alacak ve borcu sıfırlar. Burada değişiklik ve ekleme, silme işlemini yapabilirsiniz. Her masraf ve stok için proje, departman ve personel girebilirsiniz. Hesap tutarlarında değişiklik yapabilmeniz mevcut.
 
         Sağ alt köşede bulunan Borç, Alacak ve Fark seçeneği listeye girilen satırlardan sonra otomatik olarak hesaplanacaktır. Bu alanda borç ve alacak fiyatlarında değişiklik yapabilirsiniz, ancak fark seçeneğinde değişiklik yapmanız söz konusu değildir.
 
 
 
 
 
 
 
         Özel Kodlar sekmesinin alt bölmesinde bulunan Özel Tanımlar bölümüne özel tanım seçebilir, yoksa ekleyebilirsiniz. Bu özel tanımları isterseniz ithalat fatura, masraf ve virmanlara aynı tanımları vererek daha sonra rapor işlemlerinde kolaylık sağlayacakatır. Özel Kodlar bölmesinfen Özel Kod girerek bir problem karşısınıda bayinizden destek alırken bu kodlar size yardımcı olacaktır.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
         Kayıt Bilgileri sekmesi ile virmanınızın kaydını kilitleyerek üzerinde işlem yapılmasını engelleyebilirsiniz. Bu işlemi geri kaldırmak için virmanın üzerinde sağ tıklayarak seçili kaydı kilitle seçeneği ile kaydın kilidini açabilirsiniz. Aktif-Pasif ile virmanınızı pasif hale getirebilirsiniz. Bu işlemi geri almak için bayinizden yardım almanız gerekir. Yetki seviyesi ile diğer kullanıcıların bu virman üzerindeki yetkisini kıstılayarak işlem yapmalarını engelleyebilirsiniz. Sağ tarafta bulunan bölme ile Kaydı oluşturan ve oluşturma tarihini, kaydı değiştiren ve değiştirme tarihini görebilirsiniz.
 
 
 
 
 
 
 
         Son işlem olarak isterseniz bu virmanı "Yazdır" seçeneği ile yazdırabilir, "Kaydet" seçeneği ile kaydedebilirsiniz. Kaydettikten sonra yeni bir virman için "Yeni" seçeneğini kullanabilir kayıttan çıkmak için Kapat seçeneği ile virmandan çıkabilirsiniz.