Ingenico Ide 280 Ökc Entegrasyonu
Dikkat Önemli Not: Aşağıdaki işlemlerin çalışabilmesi için öncelikle cihazı alırken mutlaka Bilnex Yazılım ile entegreli çalışacağınızı ve Usb (veya Network üzerinden) çalışacağınızı mutlaka iletmeniz gerekmektedir. Aksi halde cihaz ile haberleşmek mümkün olmayacaktır. 
 
 
 
     Ingenico Ide280 yeni nesil ökc (yazarkasa) cihazını Bilnex programı ile bütünleşik çalıştırmak için aşağıdaki yöntemleri uygulamak gerekmektedir. Network bağlantı, Usb veya direk com port ile haberleşmek mümkündür. Direk komport ile bağlanmak için kablo temin edilmelidir. Aşağıda hem network hemde Usb bağlatı yöntemleri anlatılacaktır.
 
 
Network bağlantı ile çalışmak için aşağıdaki adımları uygulayınız.
 
Öncelikle yazarkasa üzerinden cihazın Ip bilgisini almak ve sabitlemek gerekli. Bu işlem için aşağıdaki aşamaları uygulayınız. 
 
 
Cihaz Ip adresini sabitledikten sonra bu Ip bilgisini Bilnex ingenico uygulamasının kullanabilmesi için Gmp.xml dosyasını sağ tuş düzenle diyerek açmak gerekli 
 
 
 
Bu dosya içindeki TcpConnection = True ve Ip = Cihazın Ip si olacak şekilde değiştirip kayıt ediniz.
 
 
 
Bu düzenleme sonrasında İngenico.exe açık ise kapatıp yeniden başlattıktan sonra banlantı başarılı olacaktır. 
 
 
 
 
 
 
USB bağlantı ile çalışmak için aşağıdaki adımları uygulayınız.
 
Ingenico Ökc ile Bilgisayarınız arasındaki usb kablosunu bağladıktan sonra İlk olarak IngenicoUSBDrivers_2.80_setup  kurulumu yapılmalıdır. 
 
  Bu kurulum dosyalarına ..\Bilnexv3\Utils klasöründen erişebilirisiniz. 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Not: Z raporunda KISIMLARIN (kdv matraf ve kdv oranları) ayrı ayrı dökülmesi isteniyor ise. Bu kısımları Bilnex programında "Pos KDV Departman" ların tanımlamak gerekir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta şudur; Yazarkasadaki Kısım sıra numarası ile Pos kdv departmanı sıra numarası aynı olmalıdır. Eşleşme bu alandan yapılmaktadır.